Bönder är ett underskattat gäng. Under tiden som vi har fullt upp med att fixa snygga PowerPoints och dubbelkolla om det äntligen dykt upp något ord som rimmar på kiwi, är de där ute och ser till att alla människor har mat (vilket är ett hårdare jobb än du tror). Det är därför vi vill göra allt vi kan för att förstå utmaningarna de står inför, och vad vi kan göra för att hjälpa dem. Vi jobbar tillsammans med våra bönder för att se till att ingredienserna odlas på ett sätt som är bra för dem, och för planeten.
Just nu jobbar vi på en hel hög olika projekt som ska öka jämställdheten, stötta biodiversitet och hjälpa oss att nå vårt mål att ha 100% hållbart odlade ingredienser till 2023.
Att få tag på goda ingredienser är lätt. Att få tag på goda ingredienser som värnar om mänskliga rättigheter, bekämpar klimatförändringar och är garanterat hållbart odlade är lite knepigare. Här är resan vi är ute på för att se till att varenda grej vi stoppar i våra flaskor är bra för både människor och för planeten.
Vi tycker om att jobba nära våra bönder och odlare. Inget slår en pratstund över en kopp te, så vi träffar dem regelbundet, såväl som oberoende kontrollanter och folk från globala hållbarhetsorganisationer för att prata om hur vi kan odla våra ingredienser på bästa hållbara sätt.
Sedan vi utvecklade vår egna hållbarhetsstandard 2007, har antalet varumärken och återförsäljare som använder sig av standarder och olika certifikat ökat till den grad att bördan blivit för stor för vissa leverantörer. För att lösa detta, gick vi ihop med SAI (Sustainable Agriculture Initiative) och över hundra andra varumärken för att kunna möta Farm Sustainability Assessment (FSA)-standard. Vi tog fram tre olika vägar tillsammans med våra leverantörer, vilket hjälpte dem att nå FSA-standard genom att göra vissa förändringar. Om du gillar hållbarhets-standarder inom jordbruk lika mycket som vi gör, kan du läsa mer om det här.
Att nå hållbarhetsstandarder är bara en bit i pusslet om hållbart jordbruk. Vi investerar också inom andra områden för att minska ojämlikhet, öka den biologiska mångfalden och ta itu med den stora frågan om klimatförändringar.
Vi har samarbetat med Emerging Leaders (en välgörenhetsorganisation som specialiserar sig på att frigöra mänsklig potential) för att hjälpa jordbrukare i särskilt utsatta samhällen. Allt detta är en del av vårt mål att minska ojämlikheten genom att investera i 10 000 jordbruksförsörjningar fram till 2023.
Bin är fantastiska. Om det inte var för dessa små flygande pollinatorer skulle det vara svårt att odla frukten som krossas och hamnar i våra drycker. Så vi investerar i några nya projekt för att stödja världens pollinatorer genom att bygga bihotell, skapa vilda korridorer och minska användningen av bekämpningsmedel. Vi kommer att testa allt på 1000 hektar mark, så när vi har en god uppfattning om vad som fungerar och vad som inte fungerar, rullar vi ut det i större skala.
Att odla, pressa och transportera våra ingredienser står för 42% av vårt koldioxidavtryck. Vi jobbar på att hitta sätt att minska utsläppet av koldioxid från våra gårdar och alla andra delar av vår verksamhet.